YouTube Facebook Twitter

showcase news

Підготовлені і передані пропозиції до проекту закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»

Фахівці Проекту «Знову до роботи: реінтеграція матерів і батьків до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною» надали пропозиції до проекту закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» для розгляду експертами Ради Європи. Діяльність Ради Європи у цьому аспекті спрямована на надання допомоги українським органам влади із вдосконалення національного законодавства з питань насильства над жінками та домашнього насильства, та приведення його у відповідність до Стамбульської Конвенції. 

            Однією з переваг Стамбульської Конвенції є її цілісний та комплексний підхід до феномену насильства щодо жінок. Заходи та політика Конвенції стосовно боротьби з насильством щодо жінок організовується згідно з трьома основними засадами чи «опорами». Така політика вимагає дій щодо запобігання вчинення актів насильства над жінками, дій щодо забезпечення захисту від таких вчинків, надання відповідної підтримки в питанні подолання наслідків насильства, а також забезпечення кримінального переслідування злочинців. Всі ці засади є взаємопов’язаними та взаємодоповнюючими.

В контексті основних засад Конвенції, фахівці Проекту запропонували внести в текст законопроекту термін «гендерно-обумовлене насильство», який відповідатиме викликам часу. Крім цього, на думку експертів, доцільно зробити акцент на питаннях щодо дітей, зокрема, додати статтю із визначенням повноважень центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Запропоновані також інші зміни.

У подальшому представники українських органів влади обговорять та приймуть відповідні рішення стосовно запропонованих експертами альтернатив, що сприятиме подальшій успішній імплементації Стамбульської Конвенції в Україні. А координація і співпраця органів влади, уповноважених сприяти гендерній рівності та запобіганню і боротьбі з домашнім насильством, органів влади на регіональному та місцевому рівнях, залучення відповідних недержавних і громадських організацій значною мірою підвищить якість законодавчого акту.

Актуально

Конкурс Кращий роботодавець

jour bn

Архів

Конкурс соціальної реклами

Дослідження Проекту

Наші публікації на Фейсбук

Інфографіка


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/znovudoroboty/znovudoroboty.org.ua/modules/mod_flexi_customcode/tmpl/default.php on line 24

Strict Standards: Non-static method modFlexiCustomCode::parsePHPviaFile() should not be called statically in /var/www/znovudoroboty/znovudoroboty.org.ua/modules/mod_flexi_customcode/tmpl/default.php on line 54

Давайте знайомитись

Буклет про проект
Буклет про проект

Наші друзі

Університет, дружній до сім’ї
gurthorizontal285