YouTube Facebook Twitter

showcase news

Круглий стіл за результатами апробації в пілотних регіонах моделі реінтеграції

11 грудня 2014 року відбулося засідання круглого столу за результатами апробації в пілотних регіонах моделі реінтеграції матерів і батьків до роботи після відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трьох років. Круглий стіл відбувався в рамках проекту «Знову до роботи…», який здійснює Ліга соціальних працівників України за підтримки Представництва ЄС в Україні.

 

Мета зустрічі:

-         інформувати учасників про стан виконання заходів проекту;

-         обговорити результати апробації механізмів повернення батьків до роботи на пілотних підприємствах;

-         обговорити шляхи подальшого просування моделі реінтеграції матерів і батьків до роботи після відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трьох років.

На захід були запрошені представники Представництва ЄС в Україні, Мінсоцполітики, Федерації роботодавців України, Федерації профспілок України, УСПП, Київської міської ради профспілок, ОДА пілотних регіонів, КМДА, пілотних підприємств, НУО, що працюють у  сфері гендерної рівності.

Зі вступним словом та презентацією про результати проекту «Знову до роботи…» за 2013 – 2014 роки виступила президент ВГО «Ліга соціальних працівників України» С.Толстоухова. Вона привітала учасників та наголосила на важливості впровадження і застосування роботодавцями механізмів реінтеграції батьків до трудової діяльності після відпустки для догляду за дитиною. При поверненні на ринок праці у значної частини батьків виникають різні труднощі, як то: втрата кваліфікації, відсутність попереднього робочого місця, зміна професійного середовища, недостатня кількість дитячих садків, потреба у гнучкому графіку роботи, лікарняні тощо і застосовуючи механізми, які сприяють реінтеграції, роботодавець сприяє підвищенню ефективності виконання посадових обов’язків працівника, створює позитивну атмосферу у колективі та стимулює корпоративну відповідальність у робітників. Застосування роботодавцем механізмів реінтеграції є свідченням соціально відповідального бізнесу, наголосила С. Толстоухова.

Ключові засади моделі реінтеграції батьків на ринок праці представила керівник проекту В.Проскурніна.Модель гармонізації сімейних та професійних обов’язків поєднує в собі  всі можливі складові та шляхи  реінтеграції батьків до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною. У пропонованіймоделі: розроблено порядок та шляхи повернення на роботу; адаптовано до батьків з маленькими дітьми існуючі механізми професійної реінтеграції; розроблено рекомендації щодо впровадження кожного з механізмів; запропоновано зміни до нормативно-правової бази стосовно професійної реінтеграції батьків на ринок праці.

Особливу зацікавленість викликали результати апробації механізмів реінтеграції на пілотних підприємствах, про які розказала Н.Кравченко, спеціаліст з регіональної співпраці проекту.

Всі учасники взяли участь у обговоренні результатів апробації механізмів на пілотних підприємствах та шляхів подальшого просування моделі реінтеграції батьків на ринок праці.

Презентації:

1) Презентація президента ЛСПУ С. Толстоухової «Результати проекту «Знову до роботи: реінтеграція матерів і батьків до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною за 2013-2014 роки

2) Презентація керівника проекту В. Проскурніної «МОДЕЛЬ гармонізації професійного і сімейного життя: ключові засади»

3) Презентація спеціаліста з регіональної співпраці проекту Н. Кравченко «Результати апробації механізмів професійної реінтеграції батьків на пілотніх підприємствах»

4) Презентація директора Департаменту з питань розвитку трудового потенціалу та корпоративної соціальної відповідальності Федерації роботодавців України Р. Колишка «Професійна реінтеграція працівників: погляд роботодавців»

5) Презентація доцента кафедри філософії, політології та інноваційних соціальних технологій, заступник декана з наукової роботи та міжнародних питань Сумського державного університету А. Костенко «Результати впровадження механізмів професійної інтеграції на підприємствах, в установах, організаціях»

6) Презентація начальника відділу по роботі з кадрами Волинського обласного центру зайнятості Р. Клімової «Участь Волинського обласного центру зайнятості у конкурсі «Кращий роботодавець» з питань сприяння реінтеграції батьків на ринок праці»

Актуально

Конкурс Кращий роботодавець

jour bn

Архів

Конкурс соціальної реклами

Дослідження Проекту

Наші публікації на Фейсбук

Інфографіка


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/znovudoroboty/znovudoroboty.org.ua/modules/mod_flexi_customcode/tmpl/default.php on line 24

Strict Standards: Non-static method modFlexiCustomCode::parsePHPviaFile() should not be called statically in /var/www/znovudoroboty/znovudoroboty.org.ua/modules/mod_flexi_customcode/tmpl/default.php on line 54

Давайте знайомитись

Буклет про проект
Буклет про проект

Наші друзі

Університет, дружній до сім’ї
gurthorizontal285